PETER HARSKAMP, geboren in 1951 te Den Haag, volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam van 1969 t/m 1973. Hier kwam hij, naast zijn grafische opleiding, in contact met beeldhouwen en keramiek. In 1975 werd een eerste solo-expositie gehouden en sindsdien is hij werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar.  (Zie pagina: Curriculum Vitae)

 

Vele exposities zijn gevolgd in binnen- en buitenland, waaronder Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, België, New York en Florida en sinds 2012 jaarlijks in Taipei, Taiwan.

Zijn werken zijn opgenomen in bedrijfs- en privé collecties over de hele wereld.

Regelmatig zijn er (solo)exposities bij een aantal gerenommeerde galerieën in Nederland en Duits-land, te weten: Galerie en Beeldentuin A-quadraat in Vorden, Morren Galleries in Utrecht, Galerie Oocker, Heusden, Galerie Laimböck in Langbroek, Galerie In de Kerkstraat in Arnhem en bij Kunsthaus Bühler in Stuttgart.

 

Schilderen en beeldhouwen hebben elkaar altijd afgewisseld en geïnspireerd. Tot 1985 bestond het driedimensionaal werk uit keramische beelden. Daarna is hij overgegaan op het maken van bronzen beelden.

 

In 2005 werd een boek over zijn werk uitgebracht met de titel: 'Peter Harskamp en het beteugelen van de tijd'. En in 2016 verscheen een tweede uitgave: 'Peter Harskamp, schilder - beeldhouwer'.

 

Na altijd in Den Haag te hebben gewoond en gewerkt, heeft hij in 2010 zijn leefomgeving verruild voor een woonhuis en atelier in Gelderland.